tiistai 11. maaliskuuta 2014

Roman Polanskin vesi: Vesibisnes on likaista bisnestä… Vesiskandaaleja!

Vesibisnes on likaista bisnestä… Vesiskandaaleja!
Poliisi tutkii Nokian vesiskandaalia rikoksena joulukuussa 2008....
Kun orava kakki vesisäiliöön Vihdissä vuonna 2005 se aiheutti laajan vatsatautiepidemian.
Bimbot mallit pitävät ruokavalionaan vain tupakkaa / kokaiinia ja vettä, koska vesi on terveellistä. Vesi luo upean ihon blaa blaa. Mutta liika on liikaa, ja hulluus hulluutta - MTV3:n nettisivulla kerrotaan joulukuussa 2008 nainen kuolleen juotuaan liikaa vettä.
                                       Voidaan puhua myös vesikriiseistä.
Lapin Kansa kirjoitti 31.10.2008:
” Helsingin Veden entinen toimitusjohtaja Timo Kulmala tuomittiin perjantaina vuodeksi ehdolliseen vankeuteen lahjusjupakasta. ”

       Mitä – olemmeko keskellä film noir elokuvaa Chinatown??

kuten nerokkaan ohjaajansa nimeltä Roman Polanski muutkin elokuvat ovat punoutuneet veden ympärille:
Chinatownissa ( 1974 ) pelataan likaista peliä mm padolla; ja samoissa vesissä ollaan kaikki… Miehet uivat tyttären liiveihin, vesipomo hukkuu kuivana kautena, puutarhassa on pieni tekolammikko, joka on merkittävä juonen kannalta, kaivoja myrkytetään, ruumis naarataan vedestä, juoppo hukkuu matalaan veteen…
Veitsi vedessä (1962 ) oli kiehtova triangelidraama, joka tietenkin huipentuu pikku paattiin;
Katkera kuu (1992 ) sijoittuu osin pinnalliseen risteilyalukseen, jonka klaustrofobisissa ja tyrskyisissä tunnelmissa oksennetaan ja jossa boheemi halvaannutettu kirjailija kertoo juuri ystävystyneenä perisiveälle brittipariskunnalle toteutuneitten seksuaalisten fantasioittensa ekspliittisiä ja ekspoloitoivia yksityiskohtia pakkomielteestä, ja hurmiosta;
Vampyyrintappajat (1967) esitteli Sharon Tatea kielletyssä vaahtokylvyssä, josta vampyyrimonarkki hänet nappaa.
  
Vesi, tuo vanhin voitehista, on muuttunut suurbisnekseksi: pullovedestä on tullut ihan miljardibisnestä! Varsin huvittavaa, siis karmivaa oli, kun ennen vanhaan, siis viimeksi jotain vuosi ja rapiat sitten pullovettä myytiin muovipulloissa – joista ei saanut panttia.
Pullon muoto ei tarvitse olla aina sama valju, vaan esimerkiksi Stefan Lindfors on suunnitellut donitsin muotoisen design-vesipullon, jota voi käyttää myös frisbeenä.
Elokuvassa Katkera kuu esiteltiin minulle muuten ensimmäistä kertaa, kuinka nykymaailmassa pitää raahata aina mukanaan 1,5 litran vesipulloa… Nykyään shoppaillessa helteisessä Tukholmassa mikä tahansa pulju myy pieniä vesipulloja, tai niitä voi täyttää kaupoissa. Ettemme vain pyörtyisi, emmekä olisi siten huonoja kuluttajia. Mietin, kuinka entisaikana, jolloin pukeuduttiin ahdistaviin keinokuituihin, ja kivuliaisiin piikkinokkakenkiin ampiaispesä päässä ei todellakaan raahattu mukana vesipänikkää. 
Ja mitä juoruja – peseekö Demi Moore upeat tummat hiuksensa vain Evian- vesipullon ”vedellä”…

     

                              Ja vain yksi sana: Talvivaara

 Jemina Staalo: Veden vuosi lastuja – Circle of the Year essays & shorter stories:
) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti